Zelf varen - sloep huren Leiden

Een sloep huren in Leiden: eenvoudig en comfortabel

Huur een van onze sloepen en vaar heerlijk door de Leidse grachten of naar de prachtige Kagerplassen! Onze sloepen zijn elektrisch, stil, goed wendbaar en gemakkelijk te bedienen. Een vaarbewijs is niet nodig.

Lekkers aan boord

Maak uw vaartocht compleet met een keuze uit onze smakelijke broodjes en een lekker drankje. Of kies uit ons assortiment gebak of borrelhapjes. Bij uw online boeking kunt u direct een keuze maken uit ons aanbod.

Zelf varen

Onze sloepen bieden plaats aan 6, 8 of 12 personen. De schipper moet minimaal 21 jaar zijn (geldige legitimatie vereist). We helpen u voor vertrek op weg met een heldere uitleg over het varen, de regels op het water en de mooiste routes. In onze meertalige audio-app, waarvoor u bij uw boekingsbevestiging een code ontvangt, kunt u tijdens uw vaartocht op uw eigen device route-informatie beluisteren en bekijken in een door uw geselecteerde taal. Ook biedt de app een extra wandelroute door de historische binnenstad en is deze te gebruiken als stadsplattegrond.

Boeken

U boekt en betaalt uw sloep direct online. Zorg dat u ca. 15 minuten voor de gereserveerde vertrektijd aanwezig bent op de Blauwpoortsbrug 1 in Leiden. De borg betaalt u vlak voor vertrek bij het afhandelen van de administratie. De borg bedraagt € 150 (aanbetaling op het eigen risico van € 250) en kan contant of via pin worden voldaan. Als u de borg pint en de boot in dezelfde goede staat terugkomt, pinnen wij de borg direct terug op uw rekening.

Lees ook onze huisregels en algemene voorwaarden door.

Geniet vanaf het water van Leiden en vaar zelf door de grachten van de historische stad of over de Kagerplassen.

Zelf varen

U krijgt standaard voor onze tochten een duidelijke vaarkaart van Leiden en de Kaag mee, uitgebreid met tips voor een geslaagd uitje. U kunt uw tocht ook thuis voorbereiden via de routeplanner sloepennetwerk. Met de gratis app kunt u de uitgestippelde route vervolgens via uw mobiel varen!

Het vaargebied voor onze sloepen beslaat Leiden, de Kagerplassen en de Vlietlanden.

Leiden

Met de route van twee uur kunt u relaxed genieten van uiteenlopende plekjes van Leiden. U start op de singels met de prachtige Sterrenwacht en de Hortus, via de Oude Vest langs de Schouwburg en Museum de Lakenhal. Daarna vaart u via het statige Rapenburg naar de gezellige binnenstad met zijn prachtige historische gevels en sfeervolle terrasjes.

Kagerplassen

De Kagerplassen vormen een prachtig gebied om mee te nemen in uw vaartocht. Met een tocht van minimaal 3 uur combineert u het Joppe met een mooi stukje stad.

Na een overgangsperiode zijn wij in 2020 definitief gestopt met de uitgifte van onze 10-urenkaart. Dit is gepubliceerd op de website en aan klanten ter plekke medegedeeld. Aangezien onze 10-urenkaarten maximaal twee jaar geldig zijn, kunnen deze kaarten inmiddels niet meer gebruikt worden.

Borg: Bij het aankopen van uw 10-urenkaart heeft u een borg betaald. Deze borg zullen wij, na het inleveren van uw originele kaart bij ons op de Blauwpoortsbrug, naar het door u opgegeven rekeningnummer retourneren.

Wilt u een sloep huren dan kan dit op de reguliere manier gedaan worden via onze website. We hopen u snel weer te mogen verwelkomen.

max. 6 personen vanaf €   98,50
max. 8 personen vanaf €  110,00
max. 8 personen Premium vanaf €  125,00
max. 12 personen vanaf €  180,00
borg
€ 150,00

Verplaatsen of annuleren

Omboeken of annuleren kan tot een dag voor vertrek. Tot 72 uur voor vertrek bedragen de verwerkings- en adminstratieve kosten €10,- per sloep. Tot 24 uur voor vertrek bedragen deze kosten €20,- per sloep.

Slecht weer regeling

Annuleren bij regen en hevige wind is kosteloos mogelijk. Op de dag van vertrek stelt de verhuurder vast of de weersomstandigheden dusdanig zijn dat u kosteloos kunt annuleren.