Rondvaart Bootjes en Broodjes

Onze rondvaart

Ontdek de mooiste plekjes van Leiden in 50 minuten vanuit een rondvaart op onze comfortabele boot. Wij varen elektrisch en dus heerlijk geruisloos. Met kleine gezelschappen varen we u langs de mooiste plekken van de stad.

Ondertussen vertelt onze schipper met verve de bijzonderste verhalen over de stad, in het Nederlands en Engels. Liever informatie in een andere taal? Dat kan met onze audio-app.

Overdekt varen Leiden Rondvaart Groepsvaart

Lekkers aan boord

Wilt u broodjes of drankjes mee voor onderweg? Geef uw keuze door bij de online bestelling van uw rondvaarttickets. Uw bestelling ligt dan voor vertrek klaar op de Blauwpoortsbrug, uw vertrek- en eindpunt van de rondvaart.

Herfst en winter

Bij minder mooi weer varen wij overdekt en indien nodig verwarmd. Ook in de herfst en winter kunt u dus genieten van onze rondvaart door Leiden.

Meertalige audio-app

Naast het live verhaal van onze schipper in het Nederlands en Engels, kunt u tijdens de rondvaart de route-informatie meelezen en -luisteren via onze app. Op uw eigen device kunt u uw gewenste taal selecteren. Zodra we langs een van de informatiepunten varen, speelt de app automatisch de audio af en laat informatie en foto’s zien over de locaties. Ook vindt u in de app een extra wandelroute door de historische binnenstad. De app is ook handig als stadsplattegrond.

Varen met uw eigen gezelschap

Maakt u liever met uw eigen gezelschap een vaartocht door Leiden of omgeving? Eventueel met een lekkere lunch of high tea? Kijk bij onze groepsvaarten!

Onze rondvaartroute

Met Bootjes en Broodjes vaart u met de rondvaart altijd langs de prachtigste plekken in Leiden. Geniet met ons van de levendige binnenstad met zijn parken, terrasjes, de sterrenwacht, de hortus, universiteit, musea, zijn rijke geschiedenis en meer. Onze sightseeing route:

 1. De historische haven
 2. Rembrandtbrug
 3. Zeevaartschool
 4. Botanische Tuin
 5. Sterrenwacht
 6. Vliet
 7. Rapenburg
 8. Het Gangetje
 9. Meelfabriek
 10. Zijlpoort
 11. Herengracht
 12. Korenbeursbrug
 13. De Burcht
 14. De Waag
 15. Marekerk

Tarieven Rondvaart Leiden

Volwassenen € 12,50
Senioren 65+ € 11,50
Kinderen 3 – 12 jaar €   7,50
Kinderen 0 – 2 jaar €   0,00
Groepskorting > 8 personen      10%
* Tot vlak voor vertrek zijn tickets online te bestellen.