Over Bootjes en Broodjes

Leiden is een stad van water – en daar moet je optimaal van genieten. Daarom vaart Bootjes en Broodjes alleen met elektrische sloepen en rondvaartboten. Dat is schoon en stil!

Rederij

De rederij is sinds haar oprichting in 2008 gevestigd in het pittoreske brugwachtershuisje op de Blauwpoortsbrug. Onze schippers kennen de mooiste plekjes van Leiden en de Kagerplassen en vertellen u er graag over.

Bij Bootjes en Broodjes kunt u terecht voor rondvaarten, groepsvaarten en het huren van  sloepen. Wie zijn vaartocht helemaal compleet wil maken, kiest voor één van de arrangementen met het heerlijkste eten en drinken aan boord.

Duurzaam

Bootjes en Broodjes heeft oog voor het milieu en de leefomgeving. Al onze boten zijn elektrisch en daardoor schoon én stil. Dat is niet alleen prettig voor de dieren en de waterkwaliteit, maar ook voor de opvarenden en de inwoners van de stad. Ook voor onze catering werken we zoveel mogelijk met lokale en duurzame producten.

Innovatief

De nieuwste aanwinst van Bootjes en Broodjes is de ‘Volta’: een grote, luxe elektrische boot voor groepen die we net als de ‘Tesla’ speciaal lieten ontwerpen en bouwen voor de Leidse grachten en de tientallen lage bruggen die de stad telt. “Dat was geen gemakkelijke opgave”,vertelt Tinus Jacobs, eigenaar van Bootjes en Broodjes. “Maar het resultaat is prachtig. Ook deze boot is volledig elektrisch en voorzien van allerlei technisch vernuft, zoals een zelfstellend dak waarmee we zelfs onderweg de boot volledig kunnen overkappen. Een fraai staaltje innovatieve botenbouw waar we heel erg trots op zijn.”