Zelf varen - sloep huren Leiden

Een sloep huren in Leiden: eenvoudig en comfortabel

Huur een van onze sloepen en vaar heerlijk door de Leidse grachten of naar de prachtige Kagerplassen! Onze sloepen zijn elektrisch, stil, goed wendbaar en gemakkelijk te bedienen. Een vaarbewijs is niet nodig.

Lekkers aan boord

Maak uw vaartocht compleet met een keuze uit onze smakelijke broodjes en een lekker drankje. Of kies uit ons assortiment gebak of borrelhapjes. Bij uw online boeking kunt u direct een keuze maken uit ons aanbod.

Zelf varen

Onze sloepen bieden plaats aan 6, 8 of 12 personen. De schipper moet minimaal 21 jaar zijn (geldige legitimatie vereist). We helpen u voor vertrek op weg met een heldere uitleg over het varen, de regels op het water en de mooiste routes. In onze meertalige audio-app, waarvoor u bij uw boekingsbevestiging een code ontvangt, kunt u tijdens uw vaartocht op uw eigen device route-informatie beluisteren en bekijken in een door uw geselecteerde taal. Ook biedt de app een extra wandelroute door de historische binnenstad en is deze te gebruiken als stadsplattegrond.

Boeken

U boekt en betaalt uw sloep direct online. Zorg dat u ca. 15 minuten voor de gereserveerde vertrektijd aanwezig bent op de Blauwpoortsbrug 1 in Leiden. De borg betaalt u vlak voor vertrek bij het afhandelen van de administratie. De borg bedraagt € 150 (aanbetaling op het eigen risico van € 250) en kan contant of via pin worden voldaan. Als u de borg pint en de boot in dezelfde goede staat terugkomt, pinnen wij de borg direct terug op uw rekening.

Lees ook onze huisregels en algemene voorwaarden door.

Geniet vanaf het water van Leiden en vaar zelf door de grachten van de historische stad of over de Kagerplassen.

Zelf varen

U krijgt standaard voor onze tochten een duidelijke vaarkaart van Leiden en de Kaag mee, uitgebreid met tips voor een geslaagd uitje. U kunt uw tocht ook thuis voorbereiden via de routeplanner sloepennetwerk. Met de gratis app kunt u de uitgestippelde route vervolgens via uw mobiel varen!

Het vaargebied voor onze sloepen beslaat Leiden, de Kagerplassen en de Vlietlanden.

Leiden

Met de route van twee uur kunt u relaxed genieten van uiteenlopende plekjes van Leiden. U start op de singels met de prachtige Sterrenwacht en de Hortus, via de Oude Vest langs de Schouwburg en Museum de Lakenhal. Daarna vaart u via het statige Rapenburg naar de gezellige binnenstad met zijn prachtige historische gevels en sfeervolle terrasjes.

Kagerplassen

De Kagerplassen vormen een prachtig gebied om mee te nemen in uw vaartocht. Met een tocht van minimaal 3 uur combineert u het Joppe met een mooi stukje stad.

Na een overgangsperiode zijn wij in 2020 definitief gestopt met de uitgifte van onze 10-urenkaart. Dit is gepubliceerd op de website en aan klanten ter plekke medegedeeld. Aangezien onze 10-urenkaarten maximaal twee jaar geldig zijn, kunnen deze kaarten inmiddels niet meer gebruikt worden.

Borg: Bij het aankopen van uw 10-urenkaart heeft u een borg betaald. Deze borg zullen wij, na het inleveren van uw originele kaart bij ons op de Blauwpoortsbrug, naar het door u opgegeven rekeningnummer retourneren.

Wilt u een sloep huren dan kan dit op de reguliere manier gedaan worden via onze website. We hopen u snel weer te mogen verwelkomen.

max. 6 personen vanaf €   98,50
max. 8 personen vanaf €  110,00
max. 8 personen Premium vanaf €  125,00
max. 12 personen vanaf €  180,00
borg
€ 150,00

 

Omboeken of annuleren tijdslot sloep:

1.  Dit kan tot 24 uur voor vertrek:

a. Met onze annuleringsregeling kan dit (inclusief eventuele catering) eenmalig kosteloos. Bij het boeken kunt u deze regeling afsluiten onder stap “Extra’s”. De kosten bedragen €7,50 , €10,- of €12,50, afhankelijk van de gekozen sloep en vaartijd.

b. De annulerings- en administratiekosten bedragen €15,- , €20,- of €25,- per sloep indien u geen annuleringsregeling heeft afgesloten (afhankelijk van de gekozen sloep en vaartijd).

2.  Binnen 24 uur voor vertrek is restitutie niet mogelijk, tenzij de “slecht weer regeling” geldt

3.  Slecht weer regeling: Bij regen en/of hevige wind is annuleren op de dag van vertrek kosteloos mogelijk. Indien u drankjes en/of andere catering hebt geboekt, worden die automatisch kosteloos geannuleerd. De verhuurder stelt op de dag van varen vast of de weersomstandigheden dusdanig zijn dat u kosteloos kunt annuleren.

Omboeken of annuleren indien u catering bij uw vaartje heeft geboekt:

4.  Voor het omboeken of annuleren van uw sloep gelden onze standaard annuleringsvoorwaarden. Het annuleren van uw catering kan tot 72 uur voor vertrek gratis.

5.  Tot 24 uur voor vertrek is restitutie alleen mogelijk indien u een annuleringsregeling heeft afgesloten.

6.  Slecht weer regeling: Bij regen en hevige wind is annuleren op de dag van vertrek kosteloos mogelijk. Indien u drankjes of andere catering hebt geboekt, worden deze automatisch kosteloos geannuleerd. De verhuurder stelt op de dag van varen vast of de weersomstandigheden dusdanig zijn dat u kosteloos kunt annuleren.

Aanvraag tot annuleren/verplaatsen gaat uitsluitend via email naar info@bootjesenbroodjes.nl , met vermelding van uw boekingsgegevens.